NIVEAUS LESSEN

Old School Yoga

Alle niveaus

Dit generieke label geeft aan dat een les geschikt is voor iedereen die normaal een van de onderstaande lessen volgt. Afhankelijk van de samenstelling van de groep, kan de intensiteit en moeilijkheidsgraad van de houdingen in iedere les aangepast worden.

Deze les kan, als het om een zaalles gaat, ook als proefles gebruikt worden.

Old School Yoga

Able & Willing

Als ik zie dat je de basis onder de knie hebt, meer wilt en soepel en sterk genoeg bent, dan kun je in deze les aan de slag met de moeilijkere houdingen. Boogjes en kopstand maken onderdeel uit van het repertoir. (level 3 en 4)

Crazy

Old School Yoga

Eenmaal per week leven we ons helemaal uit. Gek kan in de herhaling zitten, in de moeilijkheid of in de tijd dat de houding wordt aangehouden. Je moet in ieder geval een paar jaar ervaring hebben in Iyengar yoga, wil je deze gekte kunnen volgen. (level 4)

Old School Yoga

Special

Bij Iyengar yoga is het goed om ook zelf te oefenen. Hier krijg je de kans om dat onder intensieve begeleiding te doen, toegespitst op jouw behoefte. Er zijn geen klassikale aanwijzigingen; ik help iedereen individueel. We werken aan een vaste groep houdingen die wij samen voor jou bedenken en die je gaan helpen om beter zelf te oefenen en je vloeiender door de andere lessen te laten bewegen. Het is dan ook niet de bedoeling dat je alleen Special lessen volgt. Wil je een groep houdingen beter leren beheersen ofย  specifiek ergens op oefenen vanwege een pijntje of stijfheid, kom dan naar de Special les! Het eerste half uur doen we, meestal als groep, een aantal basishoudingen om op te warmen en aan het eind is er een gezamelijke sawasana. De les is heel informeel; je mag praten, lachen, uitrusten, wat drinken en zelfs het gezamelijke eerste half uur overslaan en later binnenkomen. De eindtijd staat echter in steen gebeiteld. De les is in principe open voor alle leerlingen met minimaal drie maanden Iyengar yoga ervaring maar er geldt een maximum van 6 leerlingen per les en werkt dus met inschrijvingen. Je kunt alleen zeker zijn van je plek als je je van te voren hebt aangemeld. Neem contact met me op als je belangstelling hebt voor deze les, dan leg ik je graag uit hoe een en ander werkt.